Keresés
Termékek

A 7 legdrágább toll a világon

2018.08.07.

Különleges alkalmakhoz tervezve

Felejtsük el az ajándékba kapott egyszer használatos tollakat! Gondolkodjunk másképpen az íróeszközökről! Ha igazán sok, sőt rengeteg pénzünk van, akkor megvásárolhatjuk ezen arannyal, gyémánttal, netán drágakövekkel kirakott luxustollak valamelyikét. Persze általában ezen íróeszközöket nem hétköznapi használatra tervezték, hanem egy-egy különleges alkalomra. Még akkor is, hogyha ugyanúgy lehet velük írni, mint az 50 forintos pennákkal. Sőt, az elmúlt években az ilyen, úgynevezett „high-end” tollak egyre inkább státuszszimbólummá is válnak. Lássuk tehát a 7 legdrágább, valaha is értékesített tollat, amelyek közül a legolcsóbb is 100 ezer euróba, azaz nagyjából 30 millió forintba kerül!

7. Monblanc - Diamond Solitaire Pen (Értéke: 155 950 EUR) 

Talán a legismertebb cég a Montblanc, amely kifejezetten luxustollak gyártására szakosodott. Nem véletlen, hogy -a listán több helyet is a cég neve fémjelez. Nevéhez méltóan, a Diamond Solitaire Pen szinte teljesen gyémántok borítják. A töltőtoll testén összesen 4654 darab gyémánt, a hegye pedig aranyból készült.

6. Montblanc – Boheme Papillon Pen, Limited Edition (Értéke: 205.329 EUR)

Nem csak drága, hanem igazán különleges is ez az aranyozott toll. A tervezők kreativitását dicséri, hogy az íróeszközt gyémántból faragott lepkék borítják. Összesen mintegy 1402 gyémánt található a tollon, amely szépen illeszkedik az íróeszköz 37 zafírból álló burkolatához. 

5. Montblanc - Prince III Rainier III Limited Edition 81 Pen (Értéke: 231 876 EUR). 

A híres Montblanc cég 2007-ben, III. Reiner herceg halálának második évfordulója alkalmából különleges íróeszközt készített. A fehér arany tollat 996 gyémántból és 92 rubinból álló motívum díszíti, a rubintok utalnak a családi Grinaldi címerre. Mivel a herceg 81 éves korában hunyt el, ezért a tiszteletére 81 darab példányt készítettek.

4. Caran d'Ache - La Modernista Diamond Pen (Értéke: 236 153 EUR). 

Talán az egész világ egyik legismertebb modernista építésze, Antonio Gaudi. A mester tiszteletére tervezett íróeszköz 5072 gyémántot és 100 rubint tartalmaz. Habár a művész legismertebb épületével, a Szent Családdal ellentétben, ezt a munkát sikerült befejezni, ámde Robert Perron ékszerész megdöbbentően hosszú ideig, mintegy 6 hónapig tervezte a nem mindennapi íróeszközt.

3. Montblanc - Mystery Masterpiece (Értéke: 650 537 EUR).

A világszínvonalú tollakat tervező Montblanc cég, fennállásának 100. évfordulójára tervezte ezt a különleges tollat. Aki nem sajnál ezért a tollért, átszámítva közel 200 millió forintot kifizetni, az rubin, smaragd, vagy zafír kivitelben is megvásárolhatja e páratlan íróeszközt, amelynek minden darabját egyedileg tervezték. 

2. Aurora – The Aurora Diamante (Értéke: 1 310 520 EUR).

Mindössze egyetlen – és nagyon gazdag – szerencsés ember kaphat évente ilyen tollat. Pontosan ezért, nagyon gyakran az adott személy aláírását, címerét, vagy portréját foglalja magában, a 30 karátos gyémánttal kirakott íróeszköz. A luxustollat egy hatalmas, csiszolatlan gyémánt is ékesíti.

1. Tibaldi – Fulgor Nocturnus (Értéke: 7 129 172 EUR). 

Ahogyan több, mint 7 millió eurós, azaz 2,1 milliárd (!) forintos értéke is mutatja, a Tibaldiból a világon mindössze egyetlenegy példány készült. A világ legdrágább valaha értékesített íróeszköze a legnagyobb mesterművekből származó – köztük a Piramisok, és Michelangelo: Ádám teremtése – darabjait is magában foglalja. 2010-ben Fulgor Nocturnus tollat ??több mint 7 millió euró értékben értékesítették egy jótékonysági aukció alkalmával.

A 7 legdrágább toll a világon